dijous, 1 de juny del 2017

HAKA

Aquest curs, els nens i les nenes de 3r, a la classe d’Educació Física, hem treballat l’expressió corporal i una de les activitats que hem fet per treballar-la ha consistit en fer una HAKA.

El primer que vam fer va ser investigar què era una Haka. Vam buscar a Internet i vam descobrir que era una dansa tradicional maori que es realitzava en tota una sèrie d’illes de l’Oceania: Samoa, Fiyi, Tonga, Nova Zelanda...

Aquesta dansa ritual la realitzaven els maoris abans de començar una batalla amb alguna altra tribu com  un acte d’intimidació i de demostració de força. En la actualitat, afortunadament, aquestes hakas ja no es fan abans de començar una batalla bèlica si no abans de començar una “batalla” esportiva. De fet, aquestes danses s’han convertit en un signe d’identitat de molt països d’Oceania quan fan esports d’equip.

Hem vist vídeos de hakas en diferents esports, de diferents seleccions nacionals (en funció del seu origen, cadascuna té una sèrie de característiques pròpies) i hem vist masculines i femenines però ens hem centrat en les hakas més famoses: les de la Selecció Nacional masculina de Rugby (esport d’origen anglès) de Nova Zelanda, coneguda com els “All Blacks”.


Després d’observar i analitzar les danses dels All blacks vam fer grups i vam crear les nostres pròpies hakas. El treball d’expressió corporal consistia, a més a més de recrear la “coreografia”, en donar expressivitat a les nostres cares. Els gestos facials havien de transmetre força i valentia i havia d’intimidar a l’equip, o tribu, rival.  Creieu que ho hem aconseguit?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada