divendres, 14 d’abril del 2017

TOT TREBALLANT LES NOTÍCIES

En les últimes setmanes, els alumnes de tercer, hem estat treballant la notícia. Es tracta d'una tipologia textual de les moltes que portem treballades aquest curs. Hem vist i treballat quines parts té, quines preguntes ha de contestar una notícia ben feta...pregunteu als vostres fills!

A la classe de tercer A en concret, una de les activitats que he fet per treballar-la, ha sigut la redacció d'una notícia, en grup, en que haguessin d'explicar alguna de les moltes activitats que hem fet durant aquest curs. La que ells volguessin. Així que van triar l’activitat, es van convertir en periodistes i van començar les redaccions.

Després de corregir les notícies, individualment i en grup, les van reescriure en Word per tal de poder-les penjar al bloc, treballant així, el processador de textos com a eina de treball.


S’ha de dir que una de les premisses a l’hora de redactar-les era que fossin breus per tal de concentrar els esforços en poques línies però que aquestes estiguessin ben fetes. 

Aquí us deixem amb les notícies i, de pas, amb un resum d'algunes de les activitats que hem fet durant aquest curs.


Theatre  in english


Els  nens i nenes de  3rA i 3rB van anar al teatre de Rubí el divendres 3 de març a les 9:00  mati. Van anar caminant. Van veure  un espectacle en anglès que  es deia  Hansel i Gretel  i van aprendre una miqueta d’anglès.

LA PISTA DE GEL

El  dia 20  de  desembre  de  2016   la   classe   de   3rA    i   3rB   de l’escola  Teresa  Altet   de  Rubí   van anar caminant a la pista de gel situada a prop de l’ estació. Van arribar i van anar a agafar els patins, van patinar durant una hora i, quan van acabar, van anar a esmozar a l’estació perquè estava plovent i, quant va acabar de ploure, van tornar cap a l’escola.


La cobla al Palau de la Música

El dimecres 8 de febrer de 2017, 3r i 4t de l’escola Teresa Altet van anar al Palau de la Música de Barcelona. Van anar en autocar. Van veure una obra amb instruments de la cobla. Els instruments de la cobla els toquen a les sardanes. La obra va ser molt divertida perque mentre tocaaven els instruments ,els musics feien tonteries. Després de veure la obra van anar al Parc de la Ciutadella a dinar.

Explorant el casc antic
El dilluns 19 de desembre,la classe de 3rA de l´escola Teresa Altet , va anar d´excursio a conèixer el casc antic de Rubi. Van surtir de l´escola a les 9:00h i van anar caminant fin a l´esglesia. Van conèixer l'Eduard. Ell els va ensenyar cases antigues ,la farmacia més vella de Rubí, l'antiga estacio, la plaça Pearcons, la plaça Josep Palet, la plaça Anselm Clave...Els nens del Teresa Altet van aprendre molt d'aquesta visita.

CARNESTOLTES AL TERESA ALTET

A l’escola Teresa Altet, van celebrar la festa de carnastoltes el divendres 24 de febrer de 2017 pel matí. Els nens de 3ra i b van anar disfresats de cordobesos que van construir amb bosses d’escromberies.
El dia anterior, vam anar a casa amb la disfresa dins d’ una bossa, i el dia de carnestoltes, van venir amb la disfresa posada  i a l’ escola vam acabar d’ arreglar-la. Els nens de 3ra i b i al final no van poder fer la rua  perque estaba plovent i van fer una rua per l’ escola i van anar al gimnàs a ballar.


BAILANDO

La classe  de 3rA, a educacio  Física, ha  preparat un ball per grups de 3 a 6 persones. La classe va practicar molt i el dia 8 de març  van ballar la cançó titulada "Hot and cold" de The  Baseball i el mestre els va grabar. 


I, per acabar de treballar la notícia, aquest any, en els tradicionals Jocs Florals del dia de Sant Jordi, es premiarà, a nivell individual, a la millor NOTÍCIA INVENTADA...però d'això, ja us informarem més endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada