divendres, 4 de desembre del 2015

UN DIA DE CIÈNCIES D'ALLÒ MÉS COMPLERT!




Avui a la sessió d'experiències del laboratori, els nens i nenes de 4t, hem pogut observar i analitzar, com si fossim investigadors, diversos òrgans d'una vedella: els pulmons, el cor, el fetge, la llengua amb l'esòfag i la tràquea i el cor. 

En primer lloc, s'ha fet una disecció i una explicació sobre cadascun dels òrgans. La Laia, ens anava fent d'"apuntadora" amb un llibre sobre el cos humà que va portar a la classe de medi. El nostre objectiu era poder observar en directe diferents òrgans que intervenen en els processos de digestió i respiració i trobar similituds i diferències entre els d' humà i els d'animal mamífer. Voliem relacionar el que hem après teòricament a les classes de medi, amb la pràctica del laboratori. 

Hem aprofitat per pesar els òrgans a la bàscula de platets amb la qual cosa hem fet una estona de matemàtiques calculant els pesos! De la mateixa manera que fem quan treballem aprenentatge cooperatiu, hem triat a dos secretàries, la Icíar i la Elsa, per a que anéssin registrant les diferents dades i/o observacions.

Per acabar un dia rodó, hem anat a regar les diferents parcel.les de l'hort i a fer una supervisió dels cultius! 

Volem agraïr a la Marta la feina feta amb nosaltres al laboratori!!!! És una experta i ens ha fet gaudir a l'hora que hem après! Per cert... sabíeu que els animals de la indústria càrnica, com la vedella que mengem, estan marcats amb el país del procedència i un codi per tal de poder-los identificar en cas que fos necessari? A la nostra vedella deia "Espanya" i tenia un número de diverses xifres al fetge... Interessant!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada